نخستین جلسه از نشستهای «اقالیم هنر» با موضوع بررسی و بازخوانی ابعاد هنر بومگرای انقلاب اسلامی به همت دفتر مطالعات راهبردی معاونت راهبری استان های حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، نخستین جلسه از نشستهای «اقالیم هنر» با موضوع بررسی و بازخوانی ابعاد هنر بومگرای انقلاب اسلامی روز گذشته با اجرای ایمان صفرآبادی و با سخنرانی دکتر سید حسین شهرستانی (مدیر گروه حکمت هنر پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی) در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
در این جلسه سید حسین شهرستانی درباره ویژگی هنر انقلاب اسلامی و تفاوتهایی که با هنر انقلاب دارد صحبت کرد. در بخشی از این نشست شهرستانی گفت: از تمایزهای انقلاب اسلامی تا انقلاب چپ و عصر مدرن نوع نگاهشان به بحث بومی است که در تفکر مدرن رویکرد ضد ملی و ضد بومی را به صورت همزمان شاهد هستیم که در ماهیت انقلاب ها خود را نشان میدهد.
انقلاب لحظه انفجار هیجانات و عاطفه عمومی است
شهرستانی گفت: انقلاب ها از آنجا که فرامقیاس هستند، ماهیت جهانی پیدا میکنند و دعوت جهانی میشوند. همچنین آنچه در لحظات انقلابی در تاریخ برجسته میشود، هنر است و این لحظه، لحظه انفجار هیجانات و عاطفه عمومی است.
شهرستانی افزود: در لحظه انقلاب، علوم انسانی ماهیت جدید پیدا میکند، سامان تمدن به هم میریزد و در میان اضلاع تمدنی آنچه زودتر حادث میشود، تحول در هنر است؛ طوریکه ما در لحظه انقلاب اثر هنری را شاهد هستیم. این تحول معمولا از شعر شروع میشود و بعد به معماری و سینما که تشکیلات و امکانات بیشتری میطلبد، میرسد. انقلاب اسلامی لحظه قدسی عظیم است که با شعر انقلاب و موسیقی آغاز شد.
میهمان نخستین جلسه از نشستهای «اقالیم هنر» انقلاب را سبب شکوفایی هنر و هنر را سبب ماندگاری دانست و در ادامه اظهار کرد: از نظر بومگرایی تفاوت میان چپ و مدرنیست و انقلاب وجود دارد. اساسا نگاه مدرنیستی به زندگی طبیعی و سنتی پشت میکند و هنر انقلابی ضد سنت، مدرن و ضد تاریخ است در حالی که در هنر انقلاب اسلامی در عین حال که نقطه ارجاعی به گذشته داشته ضد سنت نبوده است.
هنر انقلاب ایران هم رجوع به سنت دارد و هم نقد سنت میکند
شهرستانی تاکید کرد: هنر انقلاب ایران هم رجوع به سنت دارد و هم نقد سنت میکند. رویکرد انقلاب اسلامی نه توقف در سنتها دارد و نه رجوع صرف به گذشته است. در هنر انقلاب اسلامی سنتهای ریشهدار قرار نیست جایگزین با مناسکی که بعد از انقلاب بوجود میآیند، شوند در حالیکه در مفهوم هنر چپ و هنر مدرن انقلاب، رجوع به سنت و فرهنگ بومی وجود ندارد؛ ولی وقتی میگوییم جمهوری اسلامی ایران، ایرانیت در فرهنگ ایرانی وجود دارد و هنر انقلاب اسلامی هم توجه به سنت دارد و هم بومی گرایی و ملیت و هم نگاه رو به جلو و آینده.
انتهای پیام/
نظر شما